Kaman Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 0386 712555
WEB https://kamanihl.meb.k12.tr
Adres : ÇİFTLİKLİ MAH. 2. CAD. KAMAN ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO 7 İÇ KAPI NO 1 KAMAN / KIRŞEHİR
VİZYON : Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen ;özgüveni tam kendini terbiye etmeye ve geliştirmeye odaklı,çağdaş dünyada ülkemizi yüceltmeye yetenekli ve istekli bireyler yetiştirmektir.
MİSYON : Öğrencilerimizin zihninde; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka,ve kültürel mirasa saygıya dayanan ,öncelikle kendisinde güzel ahlakı yaşatan,sonrasında toplumu da din anlayışını düşünceden eyleme dönüştüren ,sırasıyla memleketi,ülkesi ve dünyaya faydalı olmak için çaba sarf eden bir felsefeye sahip din anlayışının yayılmasına katkıda bulunmaktır.
BAŞARILAR : 2014 TÜRKİYE ARAPÇA YARIŞMALARI BİRİNCİLİĞİ

Kütüphane Kitap Sayısı :1900
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Yabancı Dil : İngilizce Arapça
Isınma : DOĞALGAZ
Servis : Okulumuza ilçe merkezinden ve taşımalı eğitimle civar köylerden öğrenciler gelmektedir.
Ulaşım : İlçe içinde yaya veya minibüsle Kırşehir merkezinden ilçe otobüsleri ya da öğretmen servisleriyle ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri :
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır. İl merkezine 53 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri : 450
Sportif Etkinlikler :